Фото УНИАН

Про це заявив прес-секретар Представництва ЄС в Україні Давид Стулік, повідомляє "Громадське".

Читайте такожПроблеми із отриманням безвізового статусу з ЄС були передбачуваними - Березюк

"Я можу розкрити маленький секрет, що наші юристи, наші експерти розробили на цьому тижні з українськими колегами компромісні рішення цих спірних питань електронного декларування, щодо списку близьких родичів, по базі, від якої чиновники повинні будуть давати ці декларації. Так що цей компроміс є більш або менш готовий, побачимо що буде в парламенті", - сказав Стулік.

Відео дня

Читайте також"Сценарій вже відомий": Візовий режим України з ЄС буде скасований не пізніше початку 2017 року - посол Польщі

За його словами, в ЄС також повідомили, коли зможуть вважати виконаними умови, які необхідні для лібералізації відносин з Україною. "Наші експерти сказали, умови і параметри цього рішення або закону будуть нас влаштовувати, і коли ми зможемо їх вважати виконаними", - зазначив він.

Читайте такожМЗС планує запровадити видачу електронних віз

Як повідомляв УНІАН, за інформацією народного депутата Володимира Ар'єва, Нідерланди виступають за перенесення розгляду питання про безвізовий режим України з ЄС після квітневого референдуму.

У МЗС ж запевняють, що безвізовий режим з ЄС "не завалили і не злили".

26 лютого Порошенко підписав закони, необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом. Але на даний момент ще тривають консультації з ЄК з приводу скандального закону про електронне декларування.

Раніше стало відомо, що для скасування віз для українців влітку 2016 року Україна повинна в найближчі тижні "поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в декларації вже з цього року, а також обрати трьох членів НАПК".

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року Єврокомісія оприлюднила фінальний звіт про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

У звіті ЄК констатує, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включення її в список країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим.

Звіт буде направлений до Ради ЄС та Європейського парламенту, і на основі цього документа вони повинні ухвалити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.