Генеральний прокурор Олександр МЕДВЕДЬКО заявляє, що на сьогодні не встановлено факти причетності народних депутатів до корупційної діяльності, про які заявляв в.о. голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО.

Про це О.МЕДВЕДЬКО сказав в інтерв`ю газеті «Дело», №216 від 25 листопада.

«На даний момент немає встановлених законним шляхом фактів причетності народних депутатів до корупції, контрабанди і так далі», - сказав він.

Відео дня

За словами Генпрокурора, триває перевірка.

Він зазначив, що виникають складнощі з опитуванням депутатів, які не реагують на запрошення в Генпрокуратуру. «Тому перевірку не закінчено. Щодо Геннадія МОСКАЛЯ ми скасувала рішення про відмову в порушенні кримінальної справи. І матеріали направили на додаткову перевірку. Але це не свідчить про те, що МОСКАЛЬ причетний до корупції», - сказав генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада тимчасово виконуючий обов`язки голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО повідомив про наявність інформації щодо протиправної діяльності двох народних депутатів, які згадуються в матеріалах справ про контрабанду.

Він дав зрозуміти, що народні депутати, причетні до діяльності організованих злочинних угруповань, які займаються контрабандою, входять до складу парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Тоді ж В.НАЛИВАЙЧЕНКО повідомив, що Служба безпеки передала в Генеральну прокуратуру матеріали для порушення кримінальної справи щодо народного депутата Г.МОСКАЛЯ.