Лідер фракції Блоку Литвина Володимир ЛИТВИН вважає, що відповідальність за ситуацію в Україні мають нести БЮТ і Партія регіонів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЛИТВИН сказав на прес-конференції у Чернівцях.

За його словами, “сьогодні відповідальність за те, що відбувається в країні несуть персонально дві політичні фракції – це БЮТ і Партія регіонів. Бо вони коаліцієутворюючі і від них багато залежить”. При цьому він додав, що його фракція завжди тримає “ту лінію, яка є завжди публічною і, на мій погляд, абсолютно виправданою”.

Відео дня

Водночас він зазначив, що «ніколи не погодиться на умови», які хтось захоче йому виставляти. На думку В.ЛИТВИНА, «сьогодні співпали інтереси ворогуючих сторін у тому, щоб не працювала Верховна Рада».

«З однієї сторони - щоб довести до логічного завершення розпуск парламенту і проведення дочасних виборів, а з іншої сторони - щоб не приймалися рішення, які потрібні у зв’язку з втягуванням України у кризу. Вона (криза) для нашої країни має акумулятивний результат, оскільки помножена на політичне протистояння і внутрішні соціально-економічні проблеми. Українська влада зараз демонструє абсолютну бездіяльність», - зазначив В.ЛИТВИН.

Він також вважає, що спроба «накинути замок» на Верховну Раду України була на початку вересня 2004 року, коли з початком президентської кампанії тодішні українські очільники «прийняли для себе рішення, що ВР не повинна працювати, мовляв, парламентська трибуна використовується для того, щоб критикувати діючу владу».

«Я тоді з такою ідеєю абсолютно не погодився і зробив все, щоб Верховна Рада працювала попри ті оцінки, рекомендації і жорсткі натяки про те, що може статися зі мною, коли завершиться президентська виборча кампанія. Це все робилося через відповідні телефони, доступ до яких має обмежене коло осіб», - додав В.ЛИТВИН. Він наголосив, що з 2006 року український парламент абсолютно не працює. На його думку, це призводить до того, що Україна, «яка повинна мати демократичне обличчя, в цьому плані тотально деградує».