Садовник зміг втекти з-під арешту / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві заявив адвокат родин Героїв Небесної сотні Віталій Титич.

Читайте такожГПУ поки не знайшла доказів причетності Льовочкіна до розгону Майдану

"Три роки тому один обмін уже відбувся. Був обміняний ключовий обвинувачений по розстрілах 20 лютого - це командир роти Садовник. Він був обміняний, він нікуди не втікав, організували йому скасування запобіжного заходу з грубим порушеннями процесуального закону, і в подальшому під супроводом свої колег - діючих працівників «Беркута» - він покинув територію України", - зазначив Титич.

Відео дня

Разом з тим він не виключив, що Садовника обміняли на якусь людину.

"Один із прокурорів, який намагався не допустити цього, висунув свою версію, на кого його обміняли. Я прізвище не буду говорити, але є й така версія, що його безпосередньо обміняли", - сказав адвокат

Титич наголосив, що Садовник є важливим фігурантом у кримінальному провадженні щодо розстрілу активістів Майдану, оскільки його ідентифіковано як особу, яка вбивала, а також ідентифіковано його зброю. Також саме Садовник отримував накази від вищого керівництва.

"Він встановлений точно за ознаками - є його зброя, є його кулі, є вбиті... І найголовніше - він під час вчинення цього тяжкого злочину - терористичного акту - зв'язувався за допомогою свого телефону з вищим керівництвом держави, зокрема Шуляком (колишнім командувачем внутрішніми військами МВС України Станіславом Шуляком – УНІАН)", - сказав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, колишній командир роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС України у Києві Садовник обвинувачується у розстрілі 39 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в центрі Києва у лютому 2014 року.

Печерський райсуд Києва восени 2014 року змінив Садовнику запобіжний захід із взяття під варту на домашній арешт, іекс-«беркутівець» втік до Росії.

Нещодавно начальник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що Садовник отримав громадянство Росії через півтора місяці після втечі.