Народний депутат України, лідер “Фронту змін” Арсеній ЯЦЕНЮК переконаний, що Верховна Рада України не ухвалить жодного непопулярного рішення, оскільки серед народних депутатів є багато кандидатів у Президенти України.

Про це він заявив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

На думку А.ЯЦЕНЮКА, “як цей склад парламенту, так і основні дійові особи цієї більшості, підуть на президентську кампанію”.

Відео дня

Разом із тим він вважає, що без непопулярних рішень в Україні неможливо подолати економічну кризу.

А.ЯЦЕНЮК переконаний, що майбутній міністр фінансів України має “абсолютно чітко усвідомити, що йде на запровадження непопулярних реформ”.

На запитання, чи погодився б він очолити Мінфін, А.ЯЦЕНЮК наголосив, що “погодився б зайняти крісло міністра фінансів, якби в українському уряді рішення приймалися колегіально”, а не за принципом, коли правильним є тільки рішення прем’єр-міністра України.

Він вважає, що нинішня парламентська більшість не готова підтримувати непопулярні рішення, які дозволили б державі вийти з нинішньої кризи.

Водночас А.ЯЦЕНЮК ще раз підтвердив, що йому пропонували очолити Національний банк України. “У мене були розмови в Секретаріаті Президента України, і дійсно були такі пропозиції”, - сказав він. При цьому він зауважив, що “людина, яка займається політикою, не може займатися грошово-кредитною політикою”.

Депутат нагадав, що працює над створенням місцевих осередків організації “Фронт змін”.