фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Росія не полишає намірів знищити Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час проведення 95-го семінару Роуза-рота в Києві.

"Головна мета Росії полягає саме тому, щоби не дати нам бути успішними, для того, щоби знищити нас будь-яким способом, вона не зупиниться на цьому шляху", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС розповіли про жорсткіші варіанти правил в'їзду росіян в Україну, біометричні паспорти теж розглядають

Також, вона наголосила, що виклики безпеці України ніякої таємниці не становлять.

"Це починаючи зі збройної, військової агресії Російської Федерації проти України, торговельної агресії, транзитної агресії, енергетичної агресії, з незаконного, нелегального намагання позбавлення України Криму, з нарощення військової присутності в Криму та нарощення військової присутності по периметру кордонів України, терористичні атаки, кібертероризм, пропагандистські компанії - всі ці речі, на жаль, є частиною нашого життя", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

При цьому, вона вважає, що ці виклики не є виключно викликами для України, а для усього регіону і всього світу.

Читайте такожМЗС України: Росія грубо порушує Віденську конвенцію про консульські зносини

"Адже Росія точно не має на меті виключно повернення впливу на країни (колишнього) Радянського союзу чи то країни Варшавського договору. Вона просто прагне підірвати існуючий світовий порядок і усю систему міжнародних правових відносин. Вона зацікавлена в тому, щоби створити так званий керований хаос на міжнародній арені", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Вона переконана, що Росія не може реалізувати свої амбіції, тому що вона побудована на неефективній економічній моделі і на застарілих формах державного управління.