Кожну репліку російською мовою перебиватимуть вигуками “Говори українською!”

Про це повідомив кореспонденту УНІАН у телефонному режимі народний депутат від фракції ВО “Свобода” Ігор Сабій.

“Вчора і сьогодні ми (ВО "Свобода" - УНІАН) показали: коли хтось із депутатів починав говорити російського, ми його перебивали українською, тим самим, це психологічно діяло. “Свобода” змусить передовсім депутатів від “регіонів” вивчити українську мову й послуговуватися нею в парламенті”, - запевнив депутат.

Свободівець також пояснив, що кожну репліку народного депутата російською мовою, націоналісти перебиватимуть вигуками “Говори українською!”.

Відео дня

“Це працює, адже сьогодні наші російськомовні колеги вже намагалися говорити державною мовою”, - зазначив народний депутат від фракції ВО “Свобода”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 грудня, у Верховній Раді сталася сутичка через те, що депутат із Партії регіонів Вадим Колесніченко виступав російською мовою. Своє обурення з цього приводу висловили депутати зі "Свободи" та "Батьківщини". Представники ПР вишикувалися перед парламентською трибуною, з якої виступав В.Колесніченко, щоб не допустити до неї депутатів зі опозиційних фракцій. Представник Партії регіонів заявив з трибуни парламенту, що нібито в регламенті передбачено, що народний депутат України має право виступати не тільки українською, а й іншими мовами, а також підкреслив, що необхідно, щоб парламент «працював в інтересах народу, а не в інтересах «фашиствующих» організацій.