Григорій Немиря

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив українським журналістам після зустрічей на саміті Європейської народної партії.

На цю тему: Європарламент назвав останні вибори в Україні «кроком назад»

“Я зробив доповідь про ситуацію в Україні після парламентських виборів, і поінформував про співробітництво між опозиційними силами, пріоритетах об’єднаної опозиції, і так само висловив оцінку опозиції, Юлії Тимошенко як лідера опозиції, щодо останніх висновків Ради закордонних справ, резолюції Європарламенту та більш розгорнутої позиції, яка була нам представлена, і яка була підготовлена міністрами закордонних справ від Європейської народної партії”, - сказав Г.Немиря.

Відео дня

“Нам було сказано і підкреслено, що так само як буде братися до уваги оцінка виконання умов ЄС урядом України, так само дослухатимуться, і проситимуть думки опозиції та Юлії Тимошенко”, - додав він.

На цю тему: Українське МЗС відреагувало на резолюцію Європарламенту

Г.Немиря зазначив, що опозиція вітає той факт, що у висновках Ради закордонних справ ЄС щодо України, резолюції Європарламенту та позиційному документі міністрів закордонних справ Європейської народної партії більш детально формулюються умови до української влади для підписання угоди про асоціацію, а також вказується можливий час такого підписання – листопад наступного року.