Юлія Тимошенко під час великоднього богослужіння в Андріївському соборі / Фото: архів УНІАН

Як повідомляє кореспондент УНІАН, клопотання, зокрема, підписали Заслужений художник України, майстриня Олександра Теліженко, Народна майстриня України, голова спілки майстрів народних майстрів Черкащини Ольга Мартинова, голова обласної організації «Просвіта» Олена Фещенко та інші.

На цю тему: Януковичу направили ще одне звернення з проханням помилувати Тимошенко

Автори листа дякують Президенту за помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука та зазначають, що тепер суспільство очікує наступного кроку - «…звільнення засудженої з політичних мотивів Юлії Тимошенко – лідера опозиції, головного опонента Януковича на президентських виборах 2010 року. Звільнити та відновити права колишнього прем’єр-міністра України закликають також Європейський парламент, уряди США, Канади, країн Європейського Союзу».

Відео дня

Вони зазначають, що «…помилування цих опозиційних політиків дає надію українцям на припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення нашої держави на демократичний європейський шлях розвитку».

На цю тему: Рішення Євросуду за скаргою Тимошенко може бути вже за тиждень

Тож у своєму листі вони просять Президента України «проявити милосердя і, згідно з християнською традицією, до Свята Великодня ухвалити рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію».