Юрій Бойко

Про це заявив віце-прем`єр-міністр України Юрій Бойко в ефірі телеканалу «Інтер» в неділю.

«Приблизно протягом двох років у нас будуть зміни технічних регламентів, і через 3 роки ми будемо готові і з регламентами, і з митними зборами до повноцінної зони вільної торгівлі», - сказав Бойко.

На тему: Єврокомісар каже, що українці відчують зміни вже за рік після асоціації з ЄС

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства», який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі.

Україна і Європейський Союз розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, а про зону вільної торгівлі, яка є складовою Угоди про асоціацію, - у 2008 році. Наприкінці 2011 року сторони заявили про завершення переговорів, а 30 березня 2012 року парафували угоду.

10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС ухвалила висновки по Україні, у яких зазначила, що готова підписати Угоду про асоціацію з Україною до вільнюського самміту «Східного партнерства» за умови прогресу України в питаннях зміни виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовженні реформ в рамках Порядку денного асоціації.