Китай має намір розвивати співпрацю з Кримом після стабілізації там ситуації / ZN.UA

Китай має намір розвивати співпрацю з Кримом після стабілізації там ситуації. З такою заявою виступив на прес-конференції представник міністерства комерції КНР Шень Даньян, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати підсумки минулого в Криму незаконного референдуму і подальшу долю інвестиційних проектів Китаю, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Останнім часом в Україні зберігається напружена обстановка. Ми пильно спостерігаємо за розвитком ситуації", - заявив Шень Даньян. Він зазначив, що "на даний час торговельне співробітництво Китаю та України розвивається в нормальному руслі. Однак девальвація української валюти матиме певний вплив на українсько-китайську торгівлю".

Читайте такожПосол Китаю пояснив, чому його країна не втручається в ситуацію в Криму

Відео дня

Під час свого виступу Шень Даньян підкреслив, що дана ситуація носить тимчасовий характер". "Китай має намір продовжувати розвивати взаємовигідне співробітництво. Ми розраховуємо, що ситуація в Україні стабілізується як можна швидше. Що ж стосується ситуації в Криму, ми готові до розвитку співробітництва після стабілізації там ситуації".

Найближчим часом Китай має намір приступити до реалізації низки інвестиційних проектів на території України, а також орендувати в Криму близько 10 тис га сільських угідь.

Читайте такожКитай сподівається, що Росія отямиться і обійдеться без введення проти неї санкцій

Згідно з даними Державного статистичного управління КНР, в 2013 році обсяг двосторонньої торгівлі між КНР та Україною склав 11,12 млрд дол, що на 7,3% більше показника 2012 року.