Російські війська - основний аргумент сепаратистів / vk.com

Про це керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці у Facebook. 

“За даними групи «Інформаційний опір», у Луганській і Донецькій областях проросійські екстремісти проводять посилену агітаційну роботу серед населення. Її мета – примусити громадян взяти участь у так званому «референдумі», з метою забезпечити розкол України”, - повідомив він.

За його словами, головним аргументом для переконання сепаратисти наводять домисли, що після проведення «референдуму» Росія зможе ввести на територію України «миротворчі війська», що дозволить стабілізувати ситуацію в регіоні. 

Відео дня

Одночасно наголошується, що протягом останнього тижня російське так зване «експертне співтовариство» посилено просуває тези про необхідність проведення Росією «миротворчої операції» на території України.

Читайте такожНа Донбасі закликають до референдуму про приєднання Донецької області до Дніпропетровської

«Головна теза при цьому полягає в тому, що ”миротворча операція” має проводитися Росією без отримання згоди з боку ООН, оскільки залучення Об`єднаних Націй нібито дозволить Заходу ”перехопити ініціативу” і ввести до України свої війська, одержавши мандат ООН”, - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня у Донецьку проросійські сепаратисти штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради і ухвалення депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії.

7 квітня сепаратисти, які захопили будівлю, оголосили про створення суверенної держави «Донецька республіка» і про намір провести 11 травня референдум про статус регіону.

Офіційний Київ наполягає, що ”референдум”, який планують провести проросійські сепаратисти 11 травня, нелегітимний.