dumskaya.net

Голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця закликав не піаритися на протестних акціях біля Генерального консульства Російської Федерації в Одесі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Палиця заявив під час зустрічі з представниками громадськості, коментуючи акцію протесту, що відбулася 16 червня біля Генконсульства РФ.

«Я категорично проти погромів, криків, походів у масках, покладання вінків до Генконсульств або російських посольств. Там, під цією огорожею, ніхто не загинув. Якщо є у когось зайві гроші, краще давайте допоможемо цими грошима армії, а не будемо піаритися на цьому всьому», - сказав Палиця.

Відео дня

Читайте такожПровокації, маски, камуфляж: мітинг під генконсульством РФ в Одесі

Він додав, що за наявності будь-яких претензій і бажанні виявити емоції, «це не робиться під російським консульством з ножами, вибуховими пакетами, з киданням каміння».

«Ми зобов'язані не допустити цього в Одесі. Сьогодні ми насилу повертаємо місто до нормального життя, ледве вдається повернути туристів. Але, видно, комусь це не подобається.

Читайте такожВ Одесі провокатори під виглядом журналістів намагалися пронести до Генконсульства РФ вибухівку

Кому? Сподіваюся, міліція, прокуратура і СБУ розберуться», - зазначив губернатор.

Він також попередив про неприпустимість безпорядків, ходіння в масках: «Потім можете скаржитися, писати петиції. Моя жорстка позиція: люди в масках по місту не ходитимуть... Одесити більше не боятимуться: у масках по місту не ходитимуть. 

Хтось відпрацьовує чиїсь гроші. Хто? Міліція розбереться».

dumskaya.net

Водночас Палиця заявив, що не підтримує Росію в тому, що «через її територію на українську свідомо або несвідомо потрапляють терористичні угруповання, бойовики, військова техніка».

«Повністю не згоден з позицією Росії, що вона закриває на це очі. Я усвідомлюю, що без відома Росії, таких дій на сході України не було б, і ця дестабілізація комусь цікава. Повністю усвідомлюю, що нам треба закінчувати ці ігри, сідати за стіл переговорів у присутності світових лідерів, європейських організацій, і наводити лад на сході України. Звичайно, хотілося б робити це мирним шляхом», — заявив Палиця.

Читайте такожЗМІ: Заворушення в Одесі під консульством РФ організували Свобода і СНА

Як повідомляв УНІАН, 16 червня до будівлі Генерального консульства РФ в Одесі прийшли приблизно 200 осіб. Вони принесли прапори України, чорно-червоний прапор, кілька десятків траурних вінків і автомобільні шини. Активісти спробували пройти до входу в будівлю, щоб покласти траурні вінки на згадку про загиблих українських військових на сході країни, але правоохоронці їх не пропустили. Почалася тиснява, потім – зіткнення, в результаті якого було госпіталізовано одного з активістів. Крім того, співробітники міліції під час мітингу за декілька сотень метрів від Генконсульства РФ затримали двох чоловіків з пакетом, в якому був предмет схожий на саморобний вибуховий пристрій.