Фото УНІАН

Асоціація малих міст України підтримує законопроект № 4572 "Про сприяння залученню інвестицій у процесі приватизації та оренди державного та комунального майна". 

Про це заявив голова Асоціації Павло Козирєв у коментарі. 

"Розроблений Фондом держмайна, народними депутатами та провідними експертами комплексний законопроект №4572 відповідає основним вимогам експертної спільноти та бізнесу щодо забезпечення швидкого та прозорого процесу проведення приватизації. 

Відео дня

Ініційовані зміни до Порядку проведення приватизації спрямовані на сприяння залученню стійких інвестицій у національну економіку, зняття бюрократичних перепон та закріплення прозорості процесу. Загальний економічний ефект законопроекту - це 200 млрд грн в найближчі роки", - зазначив Козирєв. 

Він також зазначив, що важливим нововведенням стане передбачена передача 10% коштів від малої приватизації на потреби місцевих бюджетів за місцем реєстрації об'єктів. Це дасть додатковий стимул і можливості для розвитку територіальних громад, що сприяє зростанню економічної активності в регіонах України. 

"Асоціація малих міст України підтримує законопроект № 4572 і сподівається на його прийняття в комітеті і в першому читанні при розгляді у Верховній Раді", — підкреслив глава Асоціації. 

За даними Фонду держмайна, з початку 2020 року відбулося вже понад 2500 аукціонів малої приватизації, а держбюджет отримав 3 млрд гривень. Цього року в Україні також відновиться велика приватизація, перший аукціон якої - приватизація Об'єднаної гірничо-хімічної компанії - відбудеться 31 серпня зі стартовою ціною 3,7 млрд грн. Загальні надходження від приватизації в 2021 році повинні скласти 12 млрд грн.