Павло Букін не задекларував квартиру цивільної дружини / фото УНІАН

Колишній генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін не зазначив у деклараціях свою цивільну дружину Ольгу Курчінську та нібито подаровану їй чотирикімнатну квартиру у новобудові вартістю 700 тисяч доларів.

Читайте такожАфера на $30 мільйонів: Зеленський заявив про викриття ще однієї корупційної схеми в оборонціПро це йдеться у сюжеті програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом».

Так, за п’ять років роботи в концерні Букін не вказував у деклараціях ні дружини, ні дітей, зазначаючи при цьому, що мешкає то у батьків, то в орендованій квартирі.

Однак восени 2019 року НАБУ з САП повідомили Букіну про підозру у декларуванні недостовірної інформації. Було встановлено, що екс-гендиректор оборонного концерну не задекларував доходи, нерухомість та автомобілі, які були власністю його цивільної дружини.

Йдеться про Ольгу Курчінську та її квартиру у новобудові за адресою Механізаторів (Шаповала) 2, яку вона отримала у власність у 2015 році за договором дарування.

Зазначається, що перед цим Курчінська разом з Букіним і двома дітьми це помешкання ще півроку орендували.

За словами колишньої дружини екс-власника квартири Оксани Левченко, восени 2015 року орендарі зголосилися викупити помешкання. Ціну погодили близько 700 тисяч доларів. Проте процес затягувався, оскільки Оксана хотіла офіційний продаж, а покупці пропонували оформити передачу права власності через договір дарування.

Букін коментувати цю історію відмовився, оскільки наразі триває суд.

Справа проти екс-директора «Укроборонпрому» Павла Букіна

  • 12 листопада 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у декларуванні недостовірної інформації колишньому гендиректору держконцерну «Укроборонпром» Павлу Букіну.
  • Дії колишнього гендиректора кваліфікували за ст. 366-1 Кримінального кодексу України.
  • 4 лютого 2020 року прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування.