Опитування Зеленського - результат екзит-полу

Стали відомі результати екзит-полу, проведеного Соцгрупою "Рейтинг", щодо опитування від президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожЗеленський пообіцяв "жорстко стежити" за новообраною місцевою владою

Опитування Зеленського: результат екзит-полу

Чи треба карати засуджених за корупцію в особливо великих масштабах довічним ув’язненням -  81% "за".

Відео дня

Чи підтримуєте ви створення на Донбасі вільної економічної зони - 45% "за".

Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300 - 95% "за".

Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях - 70% "за".

Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного сувернітету й територіальної цілісності? - 78% "за".

Серед виборчих дільниць, які охопило дослідження групи «Рейтинг», на 69% проводилось ініційоване президентом Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування. На тих дільницях, де таке опитування не проводилось, більшість людей заявила, що взяла б участь у ньому, якби воно проводилось (67%).

Загалом у президентському опитуванні найбільше брали участь виборці партії «Слуга народу» (63% - брали, 37% - ні), а найменше виборці партії «Європейська солідарність» (27% - брали участь, 73% - ні).

Опитування соціологічною групою «Рейтинг» проводилось серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 9 тис. 947 респондентів:

у т.ч. 1200 респондентів методом опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів – опитування тих, хто не голосував на виборах.

Помилка репрезентативності: не більше 2,8%

у т.ч. 8747 респондентів, які взяли участь виборах, на виході з 140 виборчих дільниць, відібраних випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності. Для випадкового відбору респондентів була застосована методика сталого кроку.

Помилка репрезентативності: не більше 1,4%

5 питань від Зеленського - що відомо

  • 12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями буде порушено п'ять суспільно важливих питань.
  • Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, наголосили в Офісі президента.
  • Фінансує опитування «Слуга народу», заявили у прес-службі цієї партії.