Аваков сьогодні виступив у Раді з докладом про хід розслідування останніх гучних кримінальних справ / Фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголошує, що правоохоронці будуть дуже жорстко відповідати на намагання повернути "традиційні бандитські договорняки" та кримінальні розбірки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на Годині уряду в парламенті, говорячи про ситуацію в Броварах.

Читайте такожЛідером президентського рейтингу залишається Зеленський - опитування

Відео дня

"Якщо комусь здається, що він знову готовий повернути в наше життя традиційні бандитські договорняки, кримінальні розбірки, атмосферу страху, ми будемо відповідати дуже жорстко, з усією силою закону. Нехай потім не дивуються", - зазначив Аваков.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня в Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною за участю близько 100 осіб, пов'язаний з розподілом міжміських пасажирських перевезень.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них були госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Порушено кримінальні провадження у ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

1 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що суд заарештував 20 затриманих за підозрою в причетності до стрілянини в Броварах.

Також 1 червня суд заочно заарештував одного підозрюваного, який перебуває в розшуку, а двох інших, які співпрацюють зі слідством і визнали провину, відправили під домашні арешти.

3 червня суд обрав запобіжний захід ще шістьом підозрюваним в участі у стрілянині - чотирьом особам у вигляді арешту строком на 60 діб без права внесення застави; одній – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 630 тис. 300 грн, ще одній – цілодобовий домашній арешт.