Міністр охорони здоров’я сьогодні огляне роботу львівських лікарень / фото ЛМР

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прибув з робочою поїздкою на Львівщину, де відвідає ряд медичних закладів, перевірить їхню роботу та поспілкується з медпрацівниками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов повідомив на брифінгу.

Читайте такожЛьвів відмовився посилювати карантин попри "помаранчеву" зону небезпеки

Відео дня

"Зараз я перебуваю у клінічній лікарні швидкої допомоги міста Львова. Цього тижня ми розповідаємо про трансплантацію, про надання цієї високоспеціалізованої медичної допомоги, яка рятує життя українцям... Ми приїхали до цього закладу, тому що головний лікар цього медзакладу Олег Самчук розвиває трансплантацію. Відділення трансплантації було створене лише у квітні..., і з того часу зроблено 4 трансплантації нирок і декілька тижнів тому - трансплантація серця", - розповів він.

Міністр нагадав, що протягом 2-3 років МОЗ хоче зробити Україну трансплантаційно незалежною, щоб українцям не доводилося їздити на операції з трансплантації до інших країн.

Степанов зазначив, що також планує відвідати Львівську обласну клінічну лікарню, яка також має потужності щодо трансплантації, та Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, де перевірить роботу закладів та поспілкується з лікарями.

За словами міністра, після обіду він візьме участь в нараді у Львівській облдержадміністрації, де, зокрема, обговорюватимуться питання імунізації населення, адже рівень охоплення щепленнями значно знизився на 3-27% в залежності від регіону.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби зареєстровано найбільшу кількість випадків COVID-19 зареєстровано у Львівській області - 197 осіб.