
Вважається, що рецепт Білочки з плавлених сирків родом із Радянського Союзу. Страва з'явилася в 60-70х роках, робити її почали всього з трьох основних інгредієнтів - яєць, плавленого сиру і часнику, заправляючи майонезом. Саме цей рецепт став культовим, але є один продукт, який можна додати в закуску, щоб вона була ще смачнішою.
Салат Білочка - класичний рецепт
Неймовірно смачний і дуже простий у приготуванні варіант, який часто готують на Новий рік, але можна зробити і в будь-який інший день.
Інгредієнти:
- яйця - 4 шт;
- плавлений сир - 4 шт;
- часник - 10 зубчиків;
- майонез, сіль, перець.
Вам потрібно взяти глибоку миску, натерти в неї плавлені сирки або, якщо взяли сир у тубі (банці), то викласти ложкою необхідну кількість. Зварити яйця, потерти їх на тертці, додавши до сиру. Туди ж викласти подрібнений часник, перемішати. Посолити, поперчити, заправити майонезом і знову перемішати. Можна подати такий салат Білочка в тарталетках або в глибокій тарілці.
Цікаво, що деякі господині роблять салат Білочка з куркою, просто додаючи цей інгредієнт до решти. Можна брати будь-яку частину птиці, але, звісно, вона має бути добре відварена.
Салат Білочка з морквою
Саме такий овоч надає салату певної пікантності та легкої свіжості, тому і досвідчені кухарі, і вмілі господині визнають, що салат Білочка з морквою виходить ще смачнішим за класичний варіант.
Інгредієнти:
- плавлений сир - 2 шт;
- яйця - 4 шт;
- морква - 1 велика або 2 невеликих;
- часник - 10 зубчиків;
- сіль, перець, майонез.
Салат Білочка з морквою готується так само точно, як і без неї - вам потрібно насамперед відварити яйця, остудити їх, почистити і натерти на тертці. Плавлений сир дістати з упаковки або туби, перекласти необхідну кількість у миску до яєць. Свіжу моркву також натерти на тертці й також додати до решти інгредієнтів.
Останніми штрихами будуть подрібнений часник, сіль, перець і майонез. Наприкінці салат Білочка необхідно перемішати і можна подавати до столу. Іноді за цим рецептом закуску роблять без яєць - тут краще діяти на ваш смак, самостійно вирішуючи, додавати цей продукт чи ні.