
Для смачної і незвичайної вечері знадобляться прості інгредієнти - картопля, куряче філе і яйце. Пропонуємо приготувати дуже смачні картопляні деруни з ніжним курячим філе всередині. Зазвичай деруни з м'ясом готують з фаршу, але і з відбивною всередині блюдо дуже смачне.
Такі деруни можна посмажити на сковороді або приготувати в горщику в духовці. За бажанням всередину дерунів можна додати гриби, сир або кружечки помідора - вийде ще смачніше.
Картопляні деруни з куркою
- Картопля - 6-7 шт.,
- Куряче філе - 500 г.
- Цибуля - 0.5 шт.
- Часник - 1-3 зубчики.
- Мука - 4 ст. ложки.
- Яйця - 1 шт.
- Олія - 4 ст. л.
- Сіль, перець, спеції за смаком.
Замість курки можна використовувати інше ніжне і швидке в приготуванні м'ясо, наприклад, свинячу вирізку.
Філе потрібно нарізати тонкими скибочками і добре відбити, щоб воно повністю просмажилося. Якщо використовуєте свинину, то її краще нарізати в злегка підмороженому вигляді. Відбивні посолити і поперчити.
Картоплю натерти на крупній тертці - так вона буде краще триматися на м'ясі. Вбити в картоплю яйце, додати сіль і спеції. Цибулю і часник дрібно нарізати або натерти, додати в картоплю. Всипати борошно і замісити тісто для дерунів.
Відбивні занурити в тісто для дерунів з двох сторін і зробити картопляну паніровку. Викласти в сковороду з гарячою олією. Обсмажити деруни з куркою з двох сторін до рум'яної скоринки. Щоб м'ясо і картопля повністю приготувалися, потрібно смажити деруни на маленькому вогні і під кришкою. Рекомендуємо подавати страву до столу зі сметаною і кропом.
Вам також може бути цікаво: