М'ясні страви / фото depositphotos.com

Українці відзначають незвичайне народне свято 10 січня під назвою Різдвяний м'ясоїд. У цю дату прийнято збиратися разом всією сім'єю за вечерею і їсти м'ясні страви. УНІАН пропонує три смачних і ситних рецепта, які можна приготувати до цього свята.

М'ясний рулет з фаршу з пригніченим сиром

Інгредієнти:

  • фарш - 800 г;
  • плавлений сирок - 3 шт.;
  • цибуля - 2 шт.;
  • вершкове масло - 2 ст. л.;
  • яйця - 2 шт.;
  • манка або панірувальні сухарі - 2 ст. л.;
  • соняшникова олія - 1 ст. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Сирки залишити в морозилці на 20 хвилин, потім натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажувати цибулю 5 хвилин. Остиглу смажену цибулю змішати з сирками і одним яйцем.

Відео дня

У фарш вмішати друге яйце, сіль, спеції, манку. Змастити соняшниковою олією фольгу або пергамент і викласти фарш тонким шаром. На фарш викласти сирну начинку з цибулею і акуратно загорнути рулет. Випікайте рулет 40 хвилин при 180°.

Курячі ковбаски в беконі

Інгредієнти:

  • куряче філе - 1200 г;
  • лук - 1 шт.;
  • сметана 30% - 2 ст. л.;
  • молоко сухе або тертий сир - 2 ст. л.;
  • сухарі панірувальні - 200 г;
  • мелена паприка, чорний мелений перець, майоран за смаком;
  • бекон для обгортання.

Курку двічі пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. Додати сметану, сухе молоко або тертий сир, прянощі, половину сухарів. Ретельно перемішати все до однорідності і прибрати фарш в холодильник на кілька годин. 

Розкачати фарш в ковбаски і запанірувати в другій половині сухарів. Загорнути ковбаски в бекон або будь-яке копчене м'ясо, і викласти на деко або в форму для запікання. Запікати ковбаски в духовці 25-30 хвилин при 180°, періодично перевертаючи їх.

Курячі стегенця в медовому соусі / фото depositphotos.com

Курячі стегенця в медовому соусі

Замість стегенець можна взяти грудки або крильця.

Інгредієнти:

  • стегенця - 1,5 кг;
  • соняшникова олія - 3 ст. л.;
  • часник - 4 зубч.;
  • мед - 5 ст. л.;
  • соєвий соус - 3 ст. л.;
  • імбир мелений - 0.5 ст. л.;
  • сіль, перець мелений за смаком.

Для маринаду змішати соняшникову олію, соєвий соус, мед, подрібнений часник і мелений імбир. Залити стегенця маринадом, переміщати і проставити в холодильник на пару годин. Духовку розігріти до 220°. Викласти стегенця в форму для запікання і випікати 1 годину. Під час запікання кілька разів перевернути стегенця.

Вас також можуть зацікавити новини: