Українці відзначають незвичайне народне свято 10 січня під назвою Різдвяний м'ясоїд. У цю дату прийнято збиратися разом всією сім'єю за вечерею і їсти м'ясні страви. УНІАН пропонує три смачних і ситних рецепта, які можна приготувати до цього свята.
М'ясний рулет з фаршу з пригніченим сиром
Інгредієнти:
- фарш - 800 г;
- плавлений сирок - 3 шт.;
- цибуля - 2 шт.;
- вершкове масло - 2 ст. л.;
- яйця - 2 шт.;
- манка або панірувальні сухарі - 2 ст. л.;
- соняшникова олія - 1 ст. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Сирки залишити в морозилці на 20 хвилин, потім натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажувати цибулю 5 хвилин. Остиглу смажену цибулю змішати з сирками і одним яйцем.
У фарш вмішати друге яйце, сіль, спеції, манку. Змастити соняшниковою олією фольгу або пергамент і викласти фарш тонким шаром. На фарш викласти сирну начинку з цибулею і акуратно загорнути рулет. Випікайте рулет 40 хвилин при 180°.
Курячі ковбаски в беконі
Інгредієнти:
- куряче філе - 1200 г;
- лук - 1 шт.;
- сметана 30% - 2 ст. л.;
- молоко сухе або тертий сир - 2 ст. л.;
- сухарі панірувальні - 200 г;
- мелена паприка, чорний мелений перець, майоран за смаком;
- бекон для обгортання.
Курку двічі пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. Додати сметану, сухе молоко або тертий сир, прянощі, половину сухарів. Ретельно перемішати все до однорідності і прибрати фарш в холодильник на кілька годин.
Розкачати фарш в ковбаски і запанірувати в другій половині сухарів. Загорнути ковбаски в бекон або будь-яке копчене м'ясо, і викласти на деко або в форму для запікання. Запікати ковбаски в духовці 25-30 хвилин при 180°, періодично перевертаючи їх.
Курячі стегенця в медовому соусі
Замість стегенець можна взяти грудки або крильця.
Інгредієнти:
- стегенця - 1,5 кг;
- соняшникова олія - 3 ст. л.;
- часник - 4 зубч.;
- мед - 5 ст. л.;
- соєвий соус - 3 ст. л.;
- імбир мелений - 0.5 ст. л.;
- сіль, перець мелений за смаком.
Для маринаду змішати соняшникову олію, соєвий соус, мед, подрібнений часник і мелений імбир. Залити стегенця маринадом, переміщати і проставити в холодильник на пару годин. Духовку розігріти до 220°. Викласти стегенця в форму для запікання і випікати 1 годину. Під час запікання кілька разів перевернути стегенця.