
Недосвідчені господині або господарі можуть не знати, навіщо при тушкуванні капусти додають молоко, а професійні кулінари користуються цим лайфхаком.
УНІАН спробував з'ясувати, як готувати капусту з нестандартним інгредієнтом і які плюси приготування овочу таким способом. Як виявилося, все дуже просто: головна причина полягає в тому, що тушкована капуста в молоці стає дуже ніжною, у неї вершковий смак.
Крім того, є ще один бонус - під час тушкування овочу в такий спосіб немає неприємного запаху, який зазвичай з'являється під час готування. А щоб страва вдалася ще цікавішою та ситнішою, до неї можна додати яйце.
Ситна та ніжна капуста тушкована в молоці з яйцем - простий рецепт
Одне з найголовніших підготовчих завдань - правильно вибрати овоч, він не повинен бути в'ялим.
Для приготування страви візьміть:
- Качан вагою 700 грамів.
- 2 цибулини.
- 1 морквину.
- Молоко.
- Рослинну олію.
- Два яйця.
Знадобляться також сіль, перець, лавровий лист і зелень.
Ось який спосіб приготування капусти найкращий, на думку деяких любителів цього овочу:
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, а потім обсмажте в сковороді до того моменту, коли вона стане золотистою.
- Моркву натріть на дрібній тертці, а потім відправте її до обсмаженої цибулі.
- З головними інгредієнтами страви зробіть так: частину качана наріжте тонкою соломкою, додайте до решти продуктів у пательню і влийте рідину так, щоб вона просто покрила дно.
- Накрийте сковорідку кришкою і готуйте страву на повільному вогні.
Якщо ви ще сумніваєтеся, чи сумісні молоко та капуста, то після приготування цієї страви весь скептицизм розвіється. Приблизно через 10 хвилин після початку тушкування потрібно додати до продуктів лавровий лист. Коли мине ще кілька хвилин, дістаньте лавровий лист і викиньте, щоб страва через нього не гірчила.
У такому вигляді капуста тушкована в молоці для пиріжків буде те, що треба, тому частину страви можете залишити для випічки. А якщо ви не збираєтеся щось пекти, то збийте два яйця, влийте в сковорідку тонкою цівкою й активно все помішуйте, поки вони не приготуються.

Після цього страву можна подавати на стіл і в такому вигляді, однак якщо ви хочете її освіжити - додайте зверху нарізану зелень, наприклад, кріп чи петрушку. Коли ви спробуєте готову страву, то точно знатимете, чим покращити смак тушкованої капусти, - звісно ж, молоком.
Раніше УНІАН писав, які є сучасні закуски на стіл до Нового року. Зокрема, можна приготувати тарталетки з різними наповнювачами, а також канапе на основі тостового хліба.