Українців важко здивувати салом. А як щодо запеченого сальця з ароматними спеціями, гірчицею і часником? Впевнені, що такий рецепт точно сподобається вашим близьким та гостям.
Раніше ми писали, як правильно вибрати сало, щоб воно було свіжим і якісним, а сьогодні розповімо, як запекти сало в духовці у фользі.
Сало - продукт, який залюбки вбирає у себе різноманіття смаків та ароматів. Тому сало запечене в рукаві та фользі завжди буде соковитим і матиме насичений смак. Головне - правильно підібрати спеції.
Як смачно запекти сало - рецепт
Для цього рецепту ви можете обрати будь-який шматок сала, який ви полюбляєте. Підійде й сало з м’ясними прошарками. Втім, родзинкою цього рецепту є спеції.
Для приготування знадобляться:
- сало - 1 кг;
- соєвий соус - 50 мл;
- часник - чотири великих зубця;
- перець чорний горошком до смаку
- гірчиця - 3 ст. л;
- мелений імбир - 0.5 ч. л;
- суміш спецій до м’яса - 0.5 ч. л.
Запечене сало в духовці у фользі не потребує багато часу та процесів. Ви впораєтеся за кілька кроків.
Сало миємо та обсушуємо за допомогою паперового рушника. Обсипаємо меленим імбирем і кладемо у соєвий соус на годину, періодично перевертаючи шматок з одного боку на інший. Виймаємо замариноване сало та робимо на ньому надрізи, вставляємо туди шматочки часнику та горошинки перцю. Натираємо гірчицею та обсипаємо спеціями.
Щільно загортаємо сало у кілька шарів фольги шкіркою вниз, запікаємо в духовці при 180 °C 1 годину. Розгоріть фольгу наприкінці готування для того, щоб скоринка зарум’янилася. Для цього достатньо 7-10 хвилин. Вуаля - смачна закуска із сала готова до подачі. Дивуйте гостей презентацією в українському стилі із цибулею, грінками та гірчицею.