Рецепт смачного запеченого сала / фото ua.depositphotos.com

Українців важко здивувати салом. А як щодо запеченого сальця з ароматними спеціями, гірчицею і часником? Впевнені, що такий рецепт точно сподобається вашим близьким та гостям.

Раніше ми писали, як правильно вибрати сало, щоб воно було свіжим і якісним, а сьогодні розповімо, як запекти сало в духовці у фользі.

Сало - продукт, який залюбки вбирає у себе різноманіття смаків та ароматів. Тому сало запечене в рукаві та фользі завжди буде соковитим і матиме насичений смак. Головне - правильно підібрати спеції.

Відео дня

Як смачно запекти сало - рецепт

Для цього рецепту ви можете обрати будь-який шматок сала, який ви полюбляєте. Підійде й сало з м’ясними прошарками. Втім, родзинкою цього рецепту є спеції.

Для приготування знадобляться:

  • сало - 1 кг;
  • соєвий соус - 50 мл;
  • часник - чотири великих зубця;
  • перець чорний горошком до смаку
  • гірчиця - 3 ст. л;
  • мелений імбир - 0.5 ч. л;
  • суміш спецій до м’яса - 0.5 ч. л.

Запечене сало в духовці у фользі не потребує багато часу та процесів. Ви впораєтеся за кілька кроків.

Сало миємо та обсушуємо за допомогою паперового рушника. Обсипаємо меленим імбирем і кладемо у соєвий соус на годину, періодично перевертаючи шматок з одного боку на інший. Виймаємо замариноване сало та робимо на ньому надрізи, вставляємо туди шматочки часнику та горошинки перцю. Натираємо гірчицею та обсипаємо спеціями.

Щільно загортаємо сало у кілька шарів фольги шкіркою вниз, запікаємо в духовці при 180 °C 1 годину. Розгоріть фольгу наприкінці готування для того, щоб скоринка зарум’янилася. Для цього достатньо 7-10 хвилин. Вуаля - смачна закуска із сала готова до подачі. Дивуйте гостей презентацією в українському стилі із цибулею, грінками та гірчицею.

Вас також можуть зацікавити новини: