Ілюстрація / REUTERS

Instagram почне попереджати користувачів, якщо вони напишуть образливий підпис до своїх фото і відео.

Компанія, яка належить Facebook, повідомила, що їй вдалося створити систему штучного інтелекту для виявлення образливих написів.

Сенс у тому, щоб у користувачів була можливість подумати перед тим, як публікувати щось неналежне.

Відео дня

Про нововведення, яке буде негайно впроваджено в деяких країнах, компанія оголосила у своєму блозі, пише Російська служба ВВС.

Цей інструмент повинен допомогти в боротьбі з цькуванням в інтернеті, яке перетворилося на нагальну проблему для таких платформ, як Instagram, YouTube і Facebook.

У дослідженні кібертравлі, що проводилося в липні 2017 року, Instagram була названий найгіршою платформою за поширеністю цієї проблеми.

Перед публікацією образливою підпису додаток запропонує його переписати / Instagram

Якщо користувач напише щось образливе у своїй публікації в Instagram, з'явиться попередження про те, що на подібні повідомлення надходили скарги про цькування від інших користувачів.

Після цього у користувачів буде можливість відредагувати повідомлення перед публікацією.

Читайте такожInstagram не дозволятиме реєструватися користувачам молодше 13 років

"Крім допомоги в боротьбі з цькуванням це попередження також дасть людям можливість дізнатися, що не дозволяється в Instagram і в яких випадках акаунт ризикує порушити наші правила", - йдеться в повідомленні компанії.

На початку року Instagram запровадив схоже попередження, яке повідомляє, що його коментар під публікацією іншої людини може здатися образливим.

"Ми отримали обнадійливі результати і зрозуміли, що подібні підказки можуть допомогти людям змінити свої слова, коли у них з'являється така можливість", - повідомила Instagram.

Автор книги "Ютюбери" Кріс Стокел-Уокер розповів в інтерв'ю ВВС, що нововведення є частиною зусиль Instagram з метою поліпшити турботу про добробут своїх користувачів.

"Програма намагається відмовитися від деяких елементів, які завдають шкоди суспільству - від боротьби з фото, які пропагують нанесення собі шкоди, до приховування лайків", - сказав він.