Ілюстрація / REUTERS

Пристрасть до справи та захоплення чимось роблять людей значно щасливішими.

Про це йдеться в дослідженні, яке провело Discovery Channel, пише Громадське.

Дослідники опитали 13 тисяч людей у 13 країнах Європи, США, Азії та Південної Африки.

Відео дня

Читайте такожКанадський школяр за картами зоряного неба знайшов місто древніх майя

Так, 9 з 10 респондентів впевнені, що щастям є «відчуттям досягнення та задоволення бажань». Стільки ж опитаних вважає, що захоплення допомагають краще впоратися зі стресом.

Дослідження показує, що люди, які мають пристрасть до чогось, на 43% частіше впевнені у прийнятті рішень. Також їм легше заводити друзів, бути більш оптимістичними, впевненими та контролювати свої вчинки.

Найпоширенішими пристрастями виявилися спорт, їжа, природа, освіта, дім, пригоди, з'ясування істини, автомобільний транспорт та стосунки.

Їжа є цінністю номер один у Великій Британії, США, Франції, Італії, Нідерландах, Польщі, Південній Африці та Іспанії, а в Данії, Німеччині, Румунії та Росії на першому місці опинилася природа. В Туреччині люди найбільше захоплюються пізнаванням світу.

«У світі, де людям категорично не вистачає часу, де стається безліч змін та непередбачуваних подій, пристрасті та захоплення допомагають нам відчувати себе краще і бачити в позитивних тонах цілий світ», — зазначила представниця Discovery Channel Фульвія Ніколі.