REUTERS

До Всесвітнього дня резервного копіювання, який відзначається сьогодні, спеціалісти ESET підготували рекомендації щодо створення резервної копії даних зі смартфонів з операційними системами iOS і Android.

Як відзначають в компанії, особливо необхідним резервне копіювання даних стає в умовах віддаленої роботи. Оскільки співробітники можуть використовувати власні пристрої для зберігання корпоративної інформації, втрата якої може призвести до небажаних наслідків для всієї організації.

Читайте такожHonor представив новий недорогий смартфон: характеристики та ціни (фото)

Відео дня

Існує два основні методи створення резервної копії даних iPhone або іншого пристрою iOS. Перший спосіб передбачає зберігання копії даних зі смартфона на комп'ютері або на змінних накопичувачах. При цьому, копію можна зберегти не тільки на ПК з операційною системою macOS, але і на Windows. Для цього потрібно встановити програмне забезпечення iTunes на комп'ютері, що дозволяє керувати смартфоном (на macOS встановлено за умовчанням). Якщо ви використовуєте версію macOS Catalina, то замість iTunes опція доступна в Finder.

Спочатку потрібно підключити пристрій до комп'ютера за допомогою USB-кабелю для зарядки пристрою.

Після успішного підключення ви отримаєте запит на розблокування пристрою, використовуючи певний метод (FaceID, TouchID, код). Крім цього, для синхронізації з ПК може знадобитися запит «Довіряти цьому комп'ютеру».

Для продовження процесу вам необхідно вибрати пристрій в залежності від операційної системи в iTunes або в Finder. Як додатковий рівень безпеки можна зашифрувати копію файлів, яка буде зберігатися локально на комп'ютері. Після цього потрібно натиснути кнопку «Створити резервну копію зараз».

Іншим способом створення копії інформації зі смартфона — безпосередньо з пристрою в iCloud. Для цього потрібно перейти до налаштувань пристрою, а потім натиснути на іконку iCloud. Після цього потрібно включити резервне копіювання iCloud і натиснути «Створити резервну копію зараз».

У випадку з пристроями Android не потрібно встановлювати програмне забезпечення на комп'ютер для управління смартфоном або його сховищем. Щоб створити копії фотографій та медіа-файлів на комп'ютері, необхідно підключити їх до комп'ютера за допомогою USB-кабелю.

Після дозволу на доступ до даних телефон з'явиться в Провіднику файлів (Windows) або Finder (macOS), і можливо буде переглядати файли зі смартфона, копіювати їх або перетягувати їх у вибрану папку.

Як відзначають в ESET, хмарні сервіси – надійний інструмент для створення резервної копії даних.

Параметри процесу залежать від виробника. При цьому багато компаній пропонують власні інструменти для цього процесу. Однак спільним майже для всіх пристроїв Android є можливість скористатися резервним копіюванням від Google.

Для цього потрібно зайти в налаштування, де можна знайти опцію «Резервне копіювання» (яка може мати різні назви в різних версіях ОС). При включенні опції можна натиснути «Створити резервну копію зараз», яка копіює ваші дані на Диску Google.

«І завжди пам'ятайте, що незалежно від пристрою кращою практикою є створення декількох резервних копій даних. Таким чином вам вдасться не втратити свої дані у випадку крадіжки телефону або пошкодження однієї з копій завдяки додатковому носію інформації. Планування і продумування можливих варіантів сьогодні позбавить вас від проблем втрати даних завтра», - зазначили в ESET.