Прогноз магнітних бур / фото ua.depositphotos.com

Кінець грудня принесе українцям не тільки дощі і морози, а й підвищену сонячну активність. Періоди високої активності Сонця називають магнітними бурями. Навіть магнітна буря середньої сили може негативно вплинути на здоров'я.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі– це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Магнітні бурі в листопаді: небезпечні дати

Прогноз магнітних бур на листопад/ фото tesis.lebedev.ru

Сонячні коливання середньої сили накриють Землю в останні вихідні місяці – 27 і 28 листопада. Сонячна активність не буде високою, але може нашкодити літнім, людям з метеозалежністю і хронічними захворюваннями.

Відео дня

Геомагнітні бурі: вплив на здоров'я

У дні підвищеної сонячної активності можливе виникнення таких симптомів: головний біль, запаморочення, нудота, біль у спині та суглобах, підвищений артеріальний тиск, загострення хронічних захворювань, безсоння. Особливо важко переносять магнітні бурі літні люди і вагітні жінки.

Зарицький Олександр-лікар-невролог Київської міської клінічної лікарні № 7: "Магнітні бурі впливають в основному на тих людей, у яких вже є певні хронічні патології, можливо, не виявлені. Тому я рекомендую регулярно робити обстеження свого організму.

У такі дні бажано не займатися важкою роботою. Особливо не рекомендується розумове навантаження. Я раджу скоротити свій робочий день і більше відпочивати вдома або прогулятися на свіжому повітрі, якщо дозволяють погодні умови

Якщо болить голова при магнітних бурях, я раджу регулярно вимірювати тиск. У разі незначного зниження може допомогти і чашечка міцної кави. Але все ж краще не займатися самолікуванням, а звернутися до лікаря ".