Qualcomm представила новий процесор / ixbt.com

Компанія Qualcomm представила нове покоління однокристальної системи Snapdragon 8cx, призначеної для ноутбуків. Як запевняють розробники, новинка під назвою Snapdragon 8cx Gen 2 5G перевершує сучасні процесори Core i5.

Читайте такожAMD Вперше за 15 років обігнала Intel за курсом акцій

Як повідомляє IXBT.com , рішення призначене для ноутбуків системи Always Connected PC, яка покликана поєднати в собі всі переваги смартфонів і ноутбуків.

Відео дня

Новий чіп має мало відмінностей від старого: Snapdragon 8cx Gen 2 5G все так же випускається за техпроцесом 7 нм, містить ті ж вісім ядер Kryo 495 (імовірно, у них підвищена частота), той же блок Hexagon 690 і той же модем Snapdragon X55.

З'явилася підтримка Bluetooth 5.1 і Wi-Fi 6, а графічний процесор вказаний лише як Adreno. Також з'явилася підтримка декількох нових технологій Qualcomm, на кшталт Sensing Hub.

В Qualcomm при цьому заявляють, що продуктивність нової платформи при TDP 7 Вт на 18% вище, ніж у Core i5 десятого покоління з TDP 15 Вт. А  за енергоефективністю перевага досягає 39%.

Ноутбуки на Snapdragon

  • Перше покоління Snapdragon 8cx вийшло у 2018 році, але не знайшло широкої популярності. На основі цього ARM-чіпа за минулі два роки вийшло всього кілька моделей ноутбуків.
  • Однією з причин такого стану речей могла стати низька сумісність архітектури ARM з Windows 10 та нестача якісного софта.