Вчені опублікували нове відкриття про нашу галактику / ВREUTERS

Вчені розрахували максимально точне, як вони вважають, значення маси Чумацького шляху.

Як пише Phys, є декілька способів і підходів в оцінці маси галактики.

Один з них вимагає дослідження руху зірок у нашій галактиці. Більшість з них обертається круговою орбітою навколо галактичного центру, а тому можна використовувати швидкість зірки та її відстань від центру, щоб визначити масу всередині її орбіти.

Відео дня

Використовуючи залежність швидкості від відстані, можна отримати так звану криву обертання, вимір якої дозволив астрономам з'ясувати, що маса галактик значно більша, ніж випливає із спостережень за зірками. Це пов'язано з тим, що більшість цієї маси становить темна матерія.

На думку науковців, більшість маси Чумацького Шляху не зосереджена у центрі, а простягається у вигляді галактичного гало. Масу таких великих об'єктів зручно відображати взявши за основу Сонце. Так, зірка важить приблизно 1 983 000 000 000 000 000 000 000 000 000 кг, а Чумацький шлях має 1 трильйон мас Сонця, плюс-мінус кілька сотень мільярдів сонячних мас.

Інші новини про космос

Як раніше повідомляв УНІАН, астрономи виявили дві нові екзопланети типу "суперземля", а також інопланетний світ з двома сонцями і бурхливою піщаною бурею.

Крім того, вчені зафіксували дивний радіосигнал з космосу, який періодично повторювався. Їм вдалося простежити його і встановити джерело

Вас также могут заинтересовать новости: