Сенцов голодує вже тиждень / фото: Антон Наумлюк

Незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов налаштований голодувати до кінця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив на брифінгу.

Читайте такожУкраїна докладає недостатньо зусиль для звільнення Сенцова - правозахисниця

Відео дня

«Він сказав, що буде голодувати до кінця. Можливо, до фатального кінця. Я йому пропонував юридично вирішити це питання, однак Олег сказав, що не вірить в жодне правосуддя», - сказав адвокат.

За словами Дінзе, цим голодуванням Сенцов намагається добитись не свого звільнення, в яке він уже не вірить, а звільнення інших 64 політичних бранців з російських в’язниць.

Також адвокат додав, що найближчим часом намагатиметься зустрітися із Сенцовим, хоча прогнозує, що це буде зробити нелегко. «Питання, чи дадуть побачення після досить тривалого часу з моменту оголошення Сенцовим голодування (з 14 травня - УНІАН), я поки не знаю, чи буде вирішене», - сказав Дінзе.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, єдиною вимогою якого він назвав звільнення усіх 64 українських політв'язнів у Росії. Він сказав адвокату Дінзе, який відвідав його в колонії у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ): «Якщо я помру перед чемпіонатом (чемпіонат світу з футболу 2018 року, що відбудеться в Росії 14 червня - 15 липня) або під час, буде резонанс на користь інших політв'язнів».