Правоохоронці викрили у Києві інтернет-порностудію, яка знаходилася в орендованому приватному будинку.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, отримавши оперативну інформацію щодо діяльності веб-студії, яка виготовляла та поширювала матеріали порнографічного характеру, правоохоронці почали документувати протиправну діяльність закладу та його організаторів.

Читайте такожУкраїнки на секс-Олімпі: порноакторка в деталях розповіла про пікантну кіноіндустрію (відео)

Було проведено чотири санкціоновані обшуки за місцем мешкання організатора, в автомобілі та в приватному будинку, де функціонувала порностудія.

Поліція затримала власника, адміністраторів та працівників порностудії. Як встановили правоохоронці, 31-річний киянин орендував чотириповерховий будинок та облаштував у ньому інтернет-порностудію, яку обладнав освітлювальними приладами, веб-камерами, комп’ютерами та спеціальними меблями.

До свого бізнесу він залучив двох чоловіків, які були адміністраторами - вони організовували та контролювали роботу веб-моделей. Крім того, до складу злочинної групи входила жінка, яка завербовувала дівчат та проводила з ними співбесіди.

Загалом до надання інтимних послуг зловмисники залучили 20 дівчат, які працювали у три зміни в режимі «онлайн» і отримували за свою роботу 40% від загального прибутку.

За даним фактом поліцією розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Читайте такожСекс через екран. Як це працює під поліцейським "дахом" в Україні

П’ятьох учасників злочинної групи затримано, їм оголошено про підозру.

Суд обрав організатору порностудії запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а іншим затриманим – у вигляді особистого зобов’язання. Фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що робота вебкам-моделі приносить деяким українкам непоганий дохід. За оголення на камеру в Україні обіцяють зарплату від однієї до п'яти тисяч доларів на місяць.