Порошенко: українці не розуміють, як у країні може існувати церква, яка молиться за військо РФ / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що вже понад 320 парафій колишньої УПЦ МП приєдналися до Православної церкви України після отримання нею томосу про автокефалію.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Порошенко сказав під час подячного молебню за отримання томосу про автокефалію ПЦУ у Хресто-Воздвиженському монастирі в селищі Манява Івано-Франківської області.

Читайте такожБез головних уборів і лавки для сидіння: як ПЦУ змінить правила відвідування храмів

Відео дня

Вітаючи вірян, пресвятих отців та військових капеланів, які зібралися на молебень, президент звернув увагу на кількість присутніх. «Тисячі людей сьогодні тут, у Манявському скиті», - констатував він, зауваживши, що всі вони прийшли подякувати Богові за почуті молитви і духовну незалежність, яку здобула Україна.

«Дуже важливо, що Господь нас почув, і це стало можливим лише тоді, коли мільйони українців молилися про це і коли вони вважали, що нічого важливішого не існує, як мати власну державу і власну церкву», - наголосив Порошенко і нагадав шлях, який пройшла українська церква до своєї самостійності.

«Після цього (отримання томосу про автокефалію – УНІАН) вже 320 парафій приєдналися до нашої церкви. П'ять з них - на Франківщині, на Прикарпатті. Парафії і громади. Можу наголосити, що зараз за один місяць переходить більше парафій, ніж за попередні 5 років. І дуже важливо, що ніхто нікого не примушує», - сказав глава держави.

«Так чекала Москва, щоб у нас почала литися кров, щоб почалися штурми храмів, захоплення монастирів... Не дочекалися. Бо наша церква йде з вірою і любов'ю», - підкреслив Порошенко.

За його словами, українці не розуміють, як у країні може існувати церква, яка підпорядкована іншій державі і молиться за її військо.