Суворовський суд вже двічі переносив засідання / фото УНІАН

Прокуратура Одеської області заявляє, що суд ігнорує її звернення про проведення засідань у справі про розкрадання землі в курортному селищі Затока.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, в Суворовському районному суді Одеси слухається справа стосовно голови Затоківської селищної ради, колишнього голови земельної комісії і секретаря селищної ради.

Прокурори обласної прокуратури підтримують публічне обвинувачення у зазначеній справі.

Відео дня

«Як забезпечення справи і запобігання можливому тиску на учасників процесу прокуратура перед черговим закінченням строків звертається до суду з клопотаннями про продовження запобіжного заходу обвинуваченим», - пояснили в прес-службі.

Як зазначається, поряд з цим, Суворовський суд вже двічі переносив засідання через хворобу одного з обвинувачених і перебування судді у нарадчій кімнаті за іншою справою.

Читайте такожУ Затоці Одеської області горіли дві бази відпочинку (відео)

Тому строки дії запобіжних заходів двох фігурантів злочину, в тому числі голови Затоківської селищної ради, закінчилися.

«Оскільки в справі досі судом не вирішено питання про застосування запобіжних заходів, прокуратура наполягає на призначенні та проведенні судового засідання», - акцентують у відомстві.

Як пояснив УНІАН представник прокуратури, йдеться про справу, в рамках якої про підозру було повідомлено фігурантам, у тому числі голові селищної ради Василю Звягінцеву в 2016 році.

«Ці особи незаконно вивели з комунальної власності земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 га, після чого передали її в приватну власність», - сказав співробітник прокуратури.

Він зазначив, що прокуратура області неодноразово зверталася з відповідними заявами до Суворовського суду про необхідність призначити засідання.

«Востаннє - на початку цього тижня. Суд просто ігнорує...», - сказав співробітник прокуратури.

За його даними, в результаті у Звягінцева закінчився термін запобіжного заходу - особисте зобов'язання (а також відсторонення від посади), а у колишнього секретаря селищної ради - домашній арешт.

У третього фігуранта - колишнього голови земельної комісії - запобіжний захід поки що діє.

Представник прокуратури не зміг пояснити, чому так довго розглядається ця справа, лише зазначивши, що представники відомства неодноразово домагалися жорсткішого запобіжного заходу, але «апеляція все скасовувала».

Як повідомляв УНІАН, 16 січня 2016 року Київський райсуд Одеси взяв під варту з правом внесення застави 5 млн грн селищного голову Затоки (Білгород-Дністровський район Одеської області), підозрюваного в передачі в приватну власність 3 га рекреаційних земель. У справі також фігурували головний архітектор міста Білгород-Дністровський, голова постійної комісії із земельних питань. Справу відкрили за ч.2 ст.364, ч.3 ст.382, ч.1 ст.366 (зловживання службовим становищем та умисне перешкоджання виконанню постанови суду) Кримінального кодексу України.

Давид Сакварелідзе, що був у той час заступником генпрокурора і прокурором Одеської області, заявив, що у вересні-грудні 2014 року зловмисники незаконно вивели з комунальної власності земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 га. Зокрема, землю, яка розташована в одному з найбільш перспективних районів біля узбережжя Чорного моря, розділили між 66 особами.