Він зазначає, що Вселенський патріархат і величний народ України об'єднують століття спільної історії і загальної боротьби / peoples.ru

Архієпископ Константинополя та Нового Риму - вселенський патріарх Варфоломій привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Копію відповідного листа оприлюднено послом України у Туреччині Андрієм Сибігою у Twitter.

Читайте також"Єврей на чолі українських фашистів": посольство України вимагає вибачень від чеського видання за матеріал про Зеленського

Відео дня

"Переконливі схвалення і підтримка, які ви здобули від співвітчизників під час голосування, дійсно є свідоцтвом надії і довіри до вас та дозволяє продовжити вести вашу величну країну до ще більших висот і розширених горизонтів у майбутньому", - наголошує патріарх Варфоломій.

"Ми завжди думаємо і молимось за доброзичливих людей, і саме тому наша стародавня церква вітає всі ініціативи, які сприяють християнській єдності та діалогу, а також взаємній повазі і мирному співіснуванню у всьому світі - серед людей, народів та релігій. Наш Духовний центр лагідно тримає у своєму серці і думках минулі та нинішні внески, які були зроблені для підвищення добробуту та духовного процвітання вашої величної нації, як словом, так і справою", - йдеться в листі патріарха.

Він наголошує, що Вселенський патріархат та величний народ України об'єднують століття спільної історії та спільної боротьби.

"Із задоволенням спостерігаємо за прогресом і оновленням, які ваша країна здобуває день за днем - оновленням, яке має бути і долею, яку країна належним чином будує. Нехай Господь благословляє Україну і зберігає в ній мир назавжди. На завершення, ми особисто, разом з усім Вселенським патріархатом, висловлюємо впевненість щодо вашої харизми і адміністративних здібностей, молимося за те, щоб ваш президентський термін був успішним, і щоб ви могли насолоджуватися роками динамічного служіння людям та надихаючого керівництва країною", - наголосив патріарх.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з опрацьованими ЦВК 100% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, за Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців (13 млн 541 тис. 530 осіб), за чинного главу держави Петра Порошенка - 24,45% (4 млн 522 тис. 320 осіб). Недійсними визнали 2,31% бюлетенів.