Суд поклав обов’язки на підозрювану прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора та слідчого судді / фото УНІАН

Третій підозрюваній у справі колишнього командувача Національної гвардії Юрія Аллерова - оцінщиці вартості нерухомості Алісі Гринчук обрано запобіжний захід у вигляді застави в 1,5 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином, суддя Солом’янського райсуду Києва Вікторія Жовноватюк не задовольнила клопотання прокурорів САП щодо тримання Гринчук під вартою, замінивши його альтернативним запобіжним заходом.

В ухвалі йдеться, що підозрювана або заставодавець мають внести заставу не пізніше 5 днів від дня винесення ухвали про заставу. Крім того, на Гринчук суд поклав обов’язки прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора та слідчого судді, не відлучатися за межі Києва без їхнього дозволу і повідомляти про зміну місця проживання або роботи.

Відео дня

Читайте такожСуд арештував екс-командувача Нацгвардії Аллерова з правом виходу під заставу

Крім того, вона має утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними - керівникрм “Укрбуду” Олегом Майбородою та Аллеровим, а також свідками у даній справі.

Також Гринчук зобов’язали здати на зберігання внутрішній та закордонний паспорти, носити електронний засіб контролю.

Термін дії ухвали до 14 липня.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії України втратило активи на 81,64 млн грн. Розслідування стосовно цієї схеми НАБУ здійснює з грудня 2017 року.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.