Балух оголосив голодування 25 червня / фото krymr.com

Український активіст Володимир Балух, який оголосив голодування, вважає, що обмін – це «єдиний шанс вийти живим» із російської колонії.

Про це він написав у листі координатору Кримської правозахисної групи Ользі Скрипник.

«В обставинах, що склалися, я не бачу іншого рішення для себе, крім як відстоювати своє право на життя вільного громадянина України радикальними методами. Тому я не маю наміру припиняти голодування до виконання моїх вимог, на що, як ви розумієте, надії ніякої немає... Об’єктивно, єдиним шансом, вийти звідси живим, вважаю обмін», – написав Балух.

Відео дня

Читайте такожПолітв'язень Балух, який оголосив голодування, не п'є воду і не спить два дні – адвокат

Як повідомляв УНІАН, 25 червня український політв'язень Володимир Балух знову оголосив голодування.

Нагадаємо, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий "Роздольненський районний суд" засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "верховний суд" в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуху до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балуха утримують в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

4 червня стало відомо, що Балуха після кількох місяців утримання в штрафному ізоляторі колонії перевели до тюремної лікарні, він пройшов медичне обстеження, результати якого поки що невідомі.

Адвокат Балуха Ольга Дінзе висловила думку, що адміністрація колонії систематично поміщає його в ШІЗО, щоб виключити умовно-дострокове звільнення кримчанина. Українському консулу відмовляють у зустрічі з Балухом.