На фото - транзитный городок для переселенцев в Запорожье / Фото УНИАН

Понад 810 тисяч осіб з Криму та Донбасу переселені та забезпечені житлом для тимчасового проживання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила керівник прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій Наталія Бистра сьогодні на брифінгу в Києві.

За її словами, жителі Донецької та Луганської областей продовжують виїжджати з небезпечних територій та звертатися до транзитних пунктах переміщення. Бистра додала, що це явище не має масового характеру.

Відео дня

Читайте такожПрезидент підписав закон щодо сприяння працевлаштуванню переселенців

«За минулий тиждень до пунктів зустрічі у Донецькій області та обласного регіонального штабу звернулося 613 людей, з них 30 дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, а також 22 людини із обмеженими можливостями», - зазначила Бистра.

«З кінця січня і до сьогодні з прифронтових територій та населених пунктів, що постійно піддавалися обстрілам терористів у Донецькій та Луганській області, було вивезено, а також залишили самостійно, 14 тисяч 168 людей», - поінформувала Бистра.

За її словами, з початку проведення АТО з Донбасу до інших регіонів було переселено 789 тисяч 656 осіб, серед яких 137 тисяч 503 дитини та 372 тисячі 290 інвалідів та осіб похилого віку.

«Загальна ж кількість людей, що були переселені та забезпечені житлом для тимчасового проживання з урахуванням тих людей, що були переміщені з АР Крим та Севастополя, на сьогодні складає 810 тисяч 045 людей», - зазначила керівник прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.