За словами "чорних чоловічків", у 2014 році їх було кілька сотень, а зараз - кілька тисяч / скріншот

В Харківській області «чорні чоловічки» готові боротися з прихильниками «російської весни» і ініціаторами проросійського реваншу.

Про це вони повідомили у відеозверненні.

Читайте такожІнститут національної пам'яті звернувся до ГПУ та Нацполіції через відновлення погруддя Жукова у Харкові

«Сьогодні прихильники «російської весни» прагнуть надолужити згаяне у 2014 році. Брудні політики та їх шавки, які привели до нашої країни війну, вирішили повернути колишні позиції. Ми нагадуємо реваншистам, що змінюється влада, але не змінюємося ми! «Чорні чоловічки» нікуди не зникли і не пішли. 5 років тому на Харківщині нас було кілька сотень і тоді сепаратисти отримали по зубах. Сьогодні нас кілька тисяч і сепаратисти в цей раз залишаться без зубів! Сьогодні за нашими плечима звільнені від російських посіпак міста українського Донбасу. Ми загартовані боями за Україну!» - йдеться у зверненні «чорних чоловічків».

Також "чорні чоловічки" пригрозили реваншистам, що спроби повернути колишні позиції закінчаться для них лікарнями і моргами.

Варто нагадати, що термін «чорні чоловічки» з'явився після вторгнення так званих «зелених чоловічків» (Збройних сил РФ) в Крим.

Навесні 2014 року у своєму зверненні "чорні чоловічки" підкреслювали, що будь-який замах на територіальну цілісність України ними сприймається як злочин проти українців, а будь-яке сприяння окупантам як зрада. Також вони називали себе вихідцями зі сходу України.