Аварія на Дунаї / REUTERS

У Будапешті Верховний суд Угорщини взяв під варту 64-річного одесита Юрія Ц., капітана швейцарського круїзного судна Viking Sigyn.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожАварія на Дунаї: суд в Угорщині випустив під заставу арештованого українського капітана

Відео дня

Українець перебував з 13 червня під домашнім арештом без права залишати межі міста, маючи припис двічі на тиждень з’являтися в офісі слідчих. Адвокат затриманого Ґабор М. Тоут і прес-секретар столичного суду Ференц Раб підтвердили факт повторного взяття під варту українського капітана без оприлюднення подробиць.

Своєю чергою, інтернет-портал Police.hu повідомив, що в процесі розслідування, до якого залучили ряд експертів, слідчі знову взяли під варту капітана-українця за підозрою у ненаданні допомоги потерпілим.

Верховний суд Угорщини вирішив, що червневе рішення суду Будапешта звільнити українця під заставу у 15 мільйонів форинтів (понад 50 тисяч доларів) суперечить національному законодавству, і скасував його.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня біля мосту Маргіт у Будапешті теплохід Viking Sigyn протаранив прогулянкове судно Hableány, яке затонуло. На борту Hableány перебувало 33 туристи з Південної Кореї і два члени екіпажу. Живими з води дістали сімох людей.

Тіло однієї з жертв знайшли в 29 км нижче за течією від місця зіткнення. 11 червня південнокорейські і угорські рятувальники підняли із дна Дунаю судно Hableány.