Ілюстрація / REUTERS

Суд у столиці Угорщини Будапешті ухвалив узяти під арешт громадянина України, капітана круїзного судна, яке зіткнулося з прогулянковим катером на Дунаї, внаслідок чого загинули принаймні сім пасажирів катера.

Як повідомляє Радіо Свобода, за рішенням суду, 64-річний капітан, якого називають як Юрій Ц., з Одеси, взятий під арешт терміном на один місяць.

За словами його адвоката, суд також встановив можливість вийти на волю під заставу, але прокуратура відразу оскаржила цей пункт, тому капітан лишається під вартою.

Відео дня

Агентство «Франс-прес» із посиланням на представника суду повідомляє, що 1 червня капітану висунули обвинувачення.

Капітан, якого затримали 30 травня, наступного дня після аварії, спершу для допиту у справі «створення загрози водному рухові, що спричинила численні смерті», заперечує будь-яку провину.

На даний час ще не ясно, що стало причиною аварії, в перебігу якої 135-метрове судно під командуванням капітана-українця зіткнулося зі значно меншим катером, який затонув. Компанія-власник судна, яким командував українець, Viking Cruises зі Швейцарії, заявила, що співпрацює зі слідством.

Читайте такожАварія на Дунаї: український капітан заперечує порушення правил

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 травня в Будапешті на річці Дунай сталося зіткнення прогулянкового катера з круїзним лайнером. Внаслідок зіткнення катер перекинувся і затонув. На його борту перебували 35 людей: 33 туристи із Південної Кореї та двоє членів екіпажу з Угорщини. Внаслідок аварії семеро туристів загинули. Рятувальники та волонтери вже третю добу ведуть пошуки 21 особи. Причини катастрофи з'ясовують.

30 травня угорська поліція затримала капітана круїзного лайнера - 64-річного українця.