Політв’язня звільнили у зв'язку із закінченням строку утримання / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України підтвердили звільнення Росією українця Романа Терновського, засудженого у 2018 році до двох років і трьох місяців за начебто участь у діяльності "екстремістської організації".

Про це в коментарі УНІАН повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

«Терновський повернувся в Україну. Він зараз перебуває в Україні», – зазначив дипломат.

Відео дня

Зазначається, що українець повернувся «із закладу відбування покарання в Російській Федерації».

Читайте такожУ Росії засудили українця за участь у публічних акціях в Україні, «спрямованих проти інтересів» РФІнші подробиці Погорельцев не повідомив.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року Слідчий комітет РФ заявив про затримання в Ростовській області громадянина України Романа Терновського за "пропаганду" у Facebook "Правого сектору".

За інформацією російського слідства, крім того, 15 лютого 2016 року в районі пункту пропуску "Гоптівка" на російсько-українському кордоні в Харківській області Терновський брав участь в акції з блокади транзиту російських вантажівок, яка проводилася, зокрема й "Правим сектором" "на порушення наявних між Росією і Україною домовленостей про дружбу, співробітництво і партнерство".

Також у СК РФ оголосили, що 12 червня 2016 року Терновський та інші учасники "Правого сектора" провели акцію зі зриву заходів до Дня Росії в генконсульстві РФ у Харкові.

У серпні 2018 року Слідчий комітет РФ повідомив, що Терновського суд визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.282.2 КК РФ (участь у діяльності екстремістської організації). Вироком російського суду Терновському призначено покарання у вигляді двох років трьох місяців позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму.

Раніше сьогодні, 21 серпня, громадська організація "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" заявила про звільнення Терновського у зв'язку із закінченням незаконного строку ув'язнення на території РФ.