Про затримання Терновського стало відомо 18 жовтня 2017 року / фото: Мемориал

Росія звільнила українського політичного в'язня Романа Терновського, засудженого за "участь" у "Правому секторі".

Про це повідомляє "Об’єднання родичів політв’язнів Кремля" у Facebook.

Читайте такожУ Росії засудили українця за участь у публічних акціях в Україні, «спрямованих проти інтересів» РФ

Відео дня

«Політв'язня Романа Терновського звільнили у зв'язку із закінченням незаконного строку ув'язнення. Зараз Роман вже в Україні, у жахливому стані прямує додому у Харківську область. Чоловік взагалі не має грошей та будь-яких інших ресурсів.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року Слідчий комітет РФ заявив про затримання в Ростовській області громадянина України Романа Терновського за «пропаганду» у Facebook «Правого сектора».

За інформацією СК РФ, 15 лютого 2016 року в районі пункту пропуску «Гоптівка» на російсько-українському кордоні в Харківській області Терновський нібито брав участь в акції щодо блокади транзиту російських вантажівок, що проводилася, в тому числі, представниками «Правого сектора». У СК РФ заявляють, що акція проводилася «в порушення наявних між Росією і Україною домовленостей про дружбу, співробітництво і партнерство», а також про безперешкодний транзит транспорту, «з метою завдання майнового і репутаційного збитку Російській Федерації в її зовнішньоекономічних зв'язках».

Крім цього, у СК РФ зазначили, що 12 червня 2016 року Терновський та інші учасники ПС нібито провели аналогічну цілеспрямовану акцію зі зриву заходів на честь Дня Росії в Генеральному консульстві РФ у Харкові; також Терновського звинуватили у пропаганді «Правого сектора» в інтернеті, в тому числі серед осіб, «які постійно проживають на території Росії».