Генеральна прокуратура України / REUTERS

Прокурор Генеральної прокуратури причетний до справи про вимагання у чиновника Затоківської селищної ради Одеської області.

Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка, коментуючи обшуки в Одесі, пише ТСН.

"Це справа, пов’язана із вимаганням виділення землі особам, які не мали на це права. На жаль, до цієї справи був причетний один із прокурорів Генпрокуратури, і нині вживаються заходи щодо перевірки цієї причетності і встановлення вини кожного з групи осіб”, - наголосив він.

Відео дня

За словами Рябошапки, також обшуки пов’язані зі справою про розкрадання грошей чиновниками міської ради та корупцією в Адміністрації морських портів.

"Проведено низку обшуків у Одеській міській раді, а також структурних підрозділах міськради і в одному з комунальних підприємств. Проблема була пов’язана з тим, що було створено штучний борг, за який чиновники Одеської мерії пропонували розплатитися одеситам. Розмір боргу становив більше 100 мільйонів гривень. Борг був штучний, і компанії, які викупили борг, афілійовані з чиновниками Одеської мерії", - пояснив генпрокурор, уточнивши, що правоохоронці шукають документи на підтвердження створення штучного боргу.

Рябошапка зазначив, що деяким посадовцям мерії було повідомлено про підозру.

Читайте такожОдеських чиновників підозрюють у привласненні 100 мільйонів гривень

Водночас очільник ГПУ розповів, що чиновники, які пов’язані з Адміністрацією морських портів, за допомогою фіктивних договорів намагалися вивезти із власності держпідприємства приблизно 54 млн грн.

"Це було пов’язано із поставками певної продукції, яка так і не була поставлена, а також із виконанням робіт із реконструкції порту, які не були проведені", - зауважив Рябошапка.

Нагадаємо, 22 листопада в Одесі провели масові обшуки. 

Тим часом мер Одеси Геннадій Труханов потрапив до лікарні, де його прооперували. Діагноз нині невідомий. Відомо лише, що оперували міського голову в одеській клініці.