В Україні кампанію перенесли на травень-червень / Фото: president.gov.ua

Військовослужбовці - строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно.

"Термін виконання заходів, пов’язаних зі звільненням в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені строки служби, залишаються без змін", - повідомив міністр оборони України Андрій Таран в ефірі телеканалу «1+1».

При цьому він нагадав, що черговий призов громадян на строкову військову службу указом президента України перенесено з квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Відео дня

«Вказані заходи вживаються з метою недопущення поширення в державі респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», - зазначив міністр оборони.

Читайте такожУкраїнські військові на Донбасі збили російський безпілотник вартістю $2 мільйони

За даними Міністерства оборони, чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, визначено розпорядженням уряду. Всього планується призвати та направити до військ 16 тисяч 460 осіб, у тому числі до: Збройних сил України – 9 тисяч, Національної гвардії – 5 тисяч 460 осіб, Державної прикордонної служби – 1 тисячу 300 осіб та до Державної спеціальної служби транспорту – 700 осіб.

Всього у квітні - липні 2020 року з ЗСУ буде звільнено близько 6 тисяч 700 військовослужбовців – строковиків.

«Як і раніше, військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил», - запевнили в МОУ.

Як повідомляв раніше УНІАН, військовослужбовці ЗСУ перед відправленням у район проведення операції Об'єднаних сил будуть проходити двотижневий карантин через запобігання поширенню коронавірусу.