Звернення Володимира Зеленського напередодні Великодня - відео / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський закликав громадян дотримуватися карантину і не покидати домівки під час святкування Великодня.

Про це він заявив у святковому зверненні до громадян.

Читайте такожУПЦ МП закликала парафіян забрати благодатний вогонь, попри карантин

Відео дня

«Так, ми залишаємося вдома. І нехай після вихідних та після карантину нас лякають цифри на вагах, а не цифри на термометрі», – сказав він.

Зеленський зауважив, що «Великдень – це свято єднання. І сьогодні вся наша країна об’єднана одним великим бажанням – вийти на вулицю. Розумію, як це, бо сам зранку й до вечора сиджу в кабінеті».

«Пам’ятаєте, як батьки у дитинстві не пускали нас на вулицю? А сьогодні така ситуація, що ми не пускаємо на вулицю наших батьків. І це не помста, а турбота», – переконує президент.

Він додав, що коли ми всі «зостаємося вдома, це дійсно єднання. Єднання заради лікарів, здоров’я нашої нації, а отже – її майбутнього».

«Давайте пам’ятати Нагірну проповідь Христа: не варто виставляти власну праведність напоказ. Найсильніша віра – віра в нашому серці», – нагадав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський наголосив, що якщо на Великдень допустити велике скупчення людей, то кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 може сягнути від 2% до 10% населення України.