Українців закликають не йти до церкви / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що якщо на Великдень допустити велике скупчення людей, то кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 може сягнути від 2% до 10% населення України.

Про це він сказав у ефірі одного з українських телеканалів.

«Великдень – для всіх вірян, для всіх українців – дуже важливе, пріоритетне свято, але у нас інша ситуація, у світі інший формат виживання, тому ми повинні бути швидкими, технологічними і повинні жити в цьому форматі», - заявив він.

Відео дня

Президент висловив переконання, що в українців немає іншого варіанту, як зустрічати Великодні свята вдома. «Чому? Тому що може бути хвиля. У нас поки що немає цієї хвилі. У нас немає навіть першої великої хвилі, а у світі зараз вже кажуть про другу, може бути ще й третя хвиля. Ніхто не знає, коли коронавірусна інфекція згине, коли це все закінчиться. У нас немає хвилі, ми це стримуємо», - заявив він.

Читайте такожРівень смертності від COVID-19 в Україні становить 2,7% - Степанов

«Ми бачимо одне, якщо буде велике скупчення і хвиля може з’явитися саме після Великодня. Ми можемо мати страшну статистику – від 2 до 10% від усього українського населення», - наголосив він.

За словами Зеленського, всі люди, які на Великдень не самоізолюються, а підуть до церкви, «вони поставлять вже перед вибором медиків».

«Те, що було в Італії – коли привозили людей, а медик стояв перед вибором, тому що він розумів, що серед 10 людей він повинен обрати, кому жити. Якщо буде від 2% до 10% хворих, то медики будуть обирати кому жити далі. 2% - це ще більш-менш, якщо буде 10% - це буде найскладніша ситуація», - зауважив він.

Читайте такожНапередодні Великодня українці масово повертаються додому з Європи (відео)

За словами президента, зараз українська влада ситуацію з коронавірусом в країні «дуже непогано» контролює.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 09:00 17 квітня зафіксовано 4662 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали.

Сьогодні ввечері Зеленський озвучив нову цифру - за його даними, жертвами коронавірусу в Україні стали 150 людей.

Читайте також: