1tv.od.ua

Як передає кореспондент УНІАН, 54-річний головний лікар Одеської міської дитячої поліклініки № 6 Олег Півак - з числа тих, хто був на катері, який перекинувся і затонув в акваторії Чорного моря, в районі селища Затока Білгород-Дністровського району.

Сьогодні у Спасо-Преображенському кафедральному соборі пройшла панахида за загиблим. На жалобну церемонію прийшло багато людей - родичі, друзі, колеги, батьки дітей-пацієнтів. Про Півака говорять як про виняткового педіатра, добру чуйну людину, справжнього професіонала, називають лікарем від Бога, що врятував багато дітей.

Читайте також"Укрзалізниця" спростовує інформацію про відмову відкрити міст для порятунку пасажирів "Іволги"

Відео дня

Поховали лікаря на Таїровському кладовищі.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня у Чорному морі, в районі селища Затока Білгород-Дністровського району Одеської області, перекинувся катер «Іволга», на борту якого знаходилося 36 чоловік. Віце-прем'єр-міністр- міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко не виключив, що на борту катера могли перебувати ще 8 людей.

За останньою інформацією Міністерства інфраструктури, кількість загиблих під час аварії катера збільшилася до 16 осіб, тоді як раніше були знайдені тіла 14 осіб, врятувати вдалося 22 людини.

Читайте такожПошук жертв катастрофи "Іволги" ведеться вже і в Дністровському лимані

Відкрито кримінальне виробництво за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

За інформацією Реєстру судноплавства України, катер мав дійсні документи, що дозволяють перевозити 12 пасажирів і трьох членів екіпажу. Тобто, судно було перевантажене більш, ніж удвічі. За попередніми даними, саме це і стало причиною трагедії.

В Одеській області суд заарештував на 2 місяці без права внесення застави капітана катера.