У задержанного изъяли оружие / mvs.gov.ua

У Слов'янську затримано 39-річного місцевого жителя, який брав активну участь у діяльності незаконного збройного формування і навіть отримав «медаль» від терористів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Слов'янського відділення Головного управління Національної поліції в Донецькій області, у ході реалізації отриманої оперативної інформації правоохоронці встановили і затримали місцевого жителя 1976 року народження з позивним «Гром». Зловмисник входить до складу збройного бандформування з травня 2014 року.

Читайте такожСБУ заблокувала канал міжнародного телефонного зв’язку терористів "ДНР" та "ЛНР" із російськими кураторами

Відео дня

Встановлено, що під час окупації міста чоловік добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань і в період часу з травня по липень 2014 року чергував на блокпосту в районі Краєзнавчого музею. До його обов'язків входило чергувати на блокпосту зі зброєю, оглядати транспорту та громадян, а також виявляти проукраїнськи налаштованих жителів.

Після звільнення міста від терористів він разом з бойовиками переїхав до Донецька, де продовжив свою діяльність в НЗФ. З липня 2014 до середини жовтня 2015 року працював у так званій «поліції ДНР».

Наприкінці жовтня бойовик приїхав до Слов'янська з метою збору інформації про кількість і пересування військовослужбовців і техніки Збройних сил України. Отриману інформацію зловмисник передавав терористам за допомогою мобільних телефонів і соціальних мереж.

Під час обшуку у будинку підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили автомат Калашникова, гранату «РГД-5», гранату «Ф-1», два запали до них і 90 патронів калібру 5,45 мм, а також посвідчення і «медаль» «За оборону Слов'янська», виданими так званою «Нагородною комісією Новороссии» і карту Слов'янська та Слов'янського району, на яку були нанесені позначки про розстановку сил військовослужбовців ЗСУ.

Читайте такожНа Донеччині затримали бойовика диверсійної бригади "Беркут"

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» Кримінального кодексу України. Учаснику НЗФ загрожує до 15 років позбавлення волі.