Деканоідзе заявила про намір внести

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні в коментарі журналістам під час запуску навчального центру для підготовки слідчих та дільничних для Київської області.

"Якщо ми не зробимо жорсткішим законодавство проти хуліганів і "тітушек", ми не зможемо змінити ситуацію на краще. Зміни до законодавства будуть серйозні. Я буду ініціювати збільшення терміну затримання за хуліганство... Я буду вимагати законодавчо закріпити заборону виходу з автомобіля", - сказала Деканоідзе.

Також вона зауважила, що необхідно вносити деякі зміни до інших законів, які стосуються діяльності правоохоронних органів, а також синхронно вносити зміни до інструкцій, які регламентують дії поліцейських.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 вересня зловмисник застрелив патрульного поліцейського, який зупинив його автомобіль за порушення правил дорожнього руху, і поранив його напарницю. Згодом поранена патрульна померла під час операції.

Читайте такожДеканоідзе сподівається, що вбивця поліцейських у Дніпрі отримає довічне ув'язнення

Підозрюваний у вбивстві двох патрульних був затриманий у лікарні, куди він звернувся з пораненням, пред'явивши фальшивий паспорт.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що даний чоловік - екс-боєць роти спецпризначення МВС "Торнадо" Олександр Пугачов, який перебуває в розшуку з 2015 року за кількома статтями — ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті у неприродній спосіб).

Читайте такожУ поліції розповіли подробиці розмови патрульного з убивцею перед трагедією

26 вересня в Дніпрі відбулося прощання з загиблими поліцейськими. В громадянській панахиді взяли участь кілька тисяч місцевих жителів, а також генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе, керівники міста Дніпро і Дніпропетровської області.

Крім того, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив водію маршрутки Валерію Тимоніну, який своїм транспортним засобом намагався заблокувати вбивцю двох поліцейських, іменну зброю.