Порошенко заявив про високу ймовірність ескалації конфлікту на Донбасі / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час урочистої церемонії передачі чергової партії військової техніки та озброєння особовому складу Збройних сил України на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом.

«Ймовірність ескалації конфлікту залишається значною, і ті, хто не відчувають цього, мають зрозуміти – країна зараз перебуває в стані війни», - заявив Порошенко.

Порошенко не виключає повномасштабного вторгнення Росії в Україну і запевняє, що ЗСУ готові дати гідну відповідь.

Відео дня

Читайте такожПорошенко розпочав поїздку на Харківщину, де урочисто передасть ЗСУ партію військової техніки

«Я наголошую на тому, що війна ведеться, і захист, і оборона нашої держави – це справа не лише Збройних сил, це справа всього українського народу, всього суспільства, влади», - сказав він.

«Всі ми маємо зробити максимум можливого для того, щоб захистити нашу свободу, нашу демократію, територіальну цілісність, суверенність», - додав президент.

«У випадку повномасштабного російського вторгнення, яке ми, на жаль, не виключаємо, готові дати гідну відповідь», - підкреслив Порошенко.

Президент відзначив, що на Донбасі на лінії зіткнення зберігається напруженість: за добу біля Водяного окупанти випустили понад 1 тис. мін та артилерійських снарядів.

Читайте такожБойовики продовжують застосовувати важке озброєння проти сил АТО

 «Напруженість на лінії зіткнення зберігається, лише по ділянці біля Водяного за останню добу було випущено більше 700 артилерійських снарядів, більше 300 мін – це лише на маленькій ділянці фронту», - заявив він.

«Те, що нікого не втратили… є ознакою підвищення кваліфікації і рівня захисту і надійності нашої оборони», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 жовтня, в Луганській обласній держадміністрації поінформували, що минулої доби на Попаснянському напрямку в результаті артилерійського обстрілу двоє військовослужбовців ЗСУ загинули.